Giovannis kafta

POPULÄRT
Giovannis kafta
Foto: TV4

Giovannis kafta

23 ingredienser

45 min

Vinnaren av Sveriges yngsta mästerkock 2020 håller masterclass och lagar sin libanesiska favoriträtt -  kafta med tabbouleh och hummus.

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammfärs
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 dl persilja
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 0,5 krm malen kanel
  • 2 msk rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Hummus

  • 1 förp färdigkokta kikärtor (à 400 g)
  • 1 msk tahinipasta
  • 1 klyfta vitlök
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 citron, saften
  • salt

Tabbouleh

  • 1 dl bulgur
  • 1 rödlök
  • 100 g persilja
  • 3 tomater, stora
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, saften
  • sumak
  • salt

Gör så här

Kafta

  1. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Finhacka persiljan. Blanda alla ingredienser i en bunke.
  2. Forma avlånga rullar av färsen. Stek dem i olja i en stekpanna tills de är genomstekta.

Hummus

  1. Häll av skölj kikärtorna. Skala och skär vitlöken i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en liten mixer. Mixa alla ingredienser till en slät hummus. Smaka av med salt.

Tabbouleh

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka löken. Finhacka persiljan. Skär tomaterna i mindre tärningar.
  3. Blanda allt i en skål med olivolja. Smaka av med citronsaft, sumak och salt.
  4. Lägg upp allt på en tallrik. Toppa gärna hummusen med lite extra olivolja.