Ginger cashew chicken

POPULÄRT
Ginger cashew chicken
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Ginger cashew chicken

24

16 ingredienser

40 min

Krispig och somrig kycklingwok med en tydlig smak av ingefära. Toppa woken generöst med rostade cashewnötter och bjud med nykokt jasminris. 

Ingredienser

portioner4
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 knipplökar, i klyftor
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 4 cm färsk ingefära, finhackad
  • ca 500 g färsk vitkål, munsstora bitar
  • 150 g salladsärtor
  • 1 knippe rädisa

Sås

  • 1 dl ostronsås
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk soja
  • 150 g cashewnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • neutral olja, till stekning

Till servering

  • 4 port jasminris, nykokt

Gör så här

  1. Rosta cashewnötterna gyllene i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
  2. Rör ihop alla ingredienser till såsen.
  3. Skär kycklinglårfilén i bitar, ca 3 cm stora stora.
  4. Fräs kycklingen på hög värme med 1 hackad vitlök i olja i en panna, gärna en wok, tills kycklingen har fått fin färg. Ta upp och lägg kycklingen åt sidan.
  5. Fräs ingefära och resterande vitlök i 30 sekunder. Tillsätt sedan knipplök, färsk vitkål och salladsärtor och låt steka på hög värme under omrörning i 2 minuter.
  6. Tillsätt den steka kycklingen, rädisor och såsen. Rör om. Smaka av och se om du behöver tillsätta något mer.
  7. Strössla cashewnötter och koriander på toppen och servera med ångande varmt jasminris.