Juliga quornfärsbiffar med rödbetsslaw

18 röster
4
Juliga quornfärsbiffar med rödbetsslaw
Foto: GI Viktkoll
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt quornfärs
  • 3 msk havregryn
  • 3 msk vatten
  • 3 st ägg
  • 2 tsk tamarisoja
  • 1 krm kryddpeppar
  • 0,5 krm mald nejlika
  • salt
  • peppar
  • rapsolja eller smör till stekning

Rödbetsslaw:

  • 1 st Rödbeta
  • 2 dl strimlad vitkål
  • 1 st gul lök
  • 0,5 tsk kummin
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala rödbetan och löken. Strimla eller riv grönsakerna fint. Blanda samman grönsakerna med kryddor, yoghurt och majonnäs. Blanda samman vatten, havregryn och ägg och låt svälla några minuter. Blanda med färs, soja och kryddor.
  2. Forma färsen till 8 små biffar och stek försiktigt i stekpanna. Du kan annars steka biffarna i ugn på 225° i 20 minuter. Servera med rödbetsslaw.
5 december 2008

Laddar fler recept