Juliga quornfärsbiffar med rödbetsslaw

Juliga quornfärsbiffar med rödbetsslaw
Foto: GI Viktkoll
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Juliga quornfärsbiffar med rödbetsslaw

19 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1 förp quornfärs
  • 3 msk havregryn
  • 3 msk vatten
  • 3 ägg
  • 2 tsk tamarisoja
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 0,5 krm malen nejlika
  • salt
  • peppar
  • rapsolja, till stekning (eller smör)

Rödbetsslaw:

  • 1 rödbeta
  • 2 dl vitkål, strimlad
  • 1 gul lök
  • 0,5 tsk kummin
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala rödbetan och löken. Strimla eller riv grönsakerna fint. Blanda samman grönsakerna med kryddor, yoghurt och majonnäs. Blanda samman vatten, havregryn och ägg och låt svälla några minuter. Blanda med färs, soja och kryddor.
  2. Forma färsen till 8 små biffar och stek försiktigt i stekpanna. Du kan annars steka biffarna i ugn på 225° i 20 minuter. Servera med rödbetsslaw.