Renskavspanna
Renskavspanna
12 ingredienser
I denna rätt har renskav huvudrollen. En lite nyttigare huvudrätt med viltsmak som är otroligt god.
Tips:
Du hittar renskaven djupfryst i behändiga små paket. Ta fram köttet ur frysen på morgonen och lägg i svalen över dagen, så är det lagom tinat till du ska skära det på kvällen. Det är gott med "vild" svamp i skaven, så har du kantareller eller annan svamp i frysen kan du byta ut champinjonerna.
Ingredienser
- 2 förp renskav (à 240 g)
- 1 gul lök
- 200 g champinjoner
- 4 msk smör
- 4 dl grädde
- salt
- vitpeppar
- malen svartpeppar
- 1 tsk torkad timjan
- 5 enbär
Till servering:
- broccoli, kokt
- blandade bönor, kokt
Gör så här
- Tina skaven till hälften och skär den tvärs över till tunna strimlor. Skala och hacka löken. Borsta svampen och skiva den.
- Lägg svampen i kall stekpanna och hetta upp. Låt vattnet koka bort ur svampen. Lägg i smöret och fräs svampen till fin färg. Ta upp den och lägg åt sidan. Fräs löken i smör och ta upp. Fräs skaven i omgångar i smör och blanda ner lök och svamp.
- Slå över grädde och koka upp. Låt sjuda utan lock tills grädden kokat ihop något. Fiska upp enbären och servera genast.