Ugnsrostade grönsaker med svamp
Ugnsrostade grönsaker med svamp
11 ingredienser
Det här är tillbehöret du inte klarar dig utan I GI-köket. Grönsaker kan du rosta i ugnen om ni är flera runt bordet eller i en stekpanna om du är ensam.
Ingredienser
- 1 purjolök
- 1 zucchini
- 1 aubergine
- 1 röd paprika
- 6 champinjoner
- 2 tsk smör
- rapsolja, till plåten
- flingsalt
- svartpeppar, grovmalen (efter smak)
- 2 msk olivolja
- ev färska örter
Gör så här
- Värm ugnen till 250 grader.
- Skölj och ansa grönsakerna.
- Strimla purjolöken.
- Tärna kålrabbi, zucchini och aubergine.
- Ansa och tärna paprikan.
- Borsta champinjonerna och tärna dem.
- Lägg de tärnade champinjonerna i kall stekpanna.
- Hetta upp och låt vätskan fräsa ur svampen.
- Lägg i smöret och fräs svampen.
- Smörj en långpanna och lägg i alla grönsaker blandat med svampen.
- Rosta i ugnen i ca 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och har fått färg.
- Strö över flingsalt och mal över svartpeppar.
- Avsluta med att ringla olivolja över grönsakerna precis före servering.
- Strö eventuellt över hackade färska örter.