Fisk med bacon och purjo

GI Viktkoll

Fisk med bacon och purjo

7 ingredienser

Den här fisken tillagas i ugn med krämig sås på och knaprigt bacon. En ljuvlig blandning av olika smaker.

Ingredienser

portioner
  • 800 g djupfryst fiskfilé
  • 140 g bacon [1 förp]
  • 1 purjolök
  • 3 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • olja, till formen+, till stekning

Gör så här

  1. Tina fiskblocken till hälften. Värm ugnen till 225°. Skär baconet i strimlor. Lägg det i kall stekpanna, hetta upp och låt baconet fräsa. Ta upp och låt det rinna av på hushållspapper. Ansa och strimla purjolöken och fräs den i olja.
  2. Blanda grädden med salt och peppar. Skär fisken i skivor och lägg i en smord, ugnssäker form. Lägg på purjolöken och slå över grädden. Strö baconet överst.
  3. Baka rätten i ugnen i ca 30 minuter. Fisken ska ha en innertemperatur på 70°.
  4. Servera med kokta grönsaker och sallad. I Balansfasen passar det bra även med ris eller potatis