Fisk med bacon och purjo
Fisk med bacon och purjo
7 ingredienser
Den här fisken tillagas i ugn med krämig sås på och knaprigt bacon. En ljuvlig blandning av olika smaker.
Ingredienser
- 800 g djupfryst fiskfilé
- 140 g bacon [1 förp]
- 1 purjolök
- 3 dl grädde
- salt
- vitpeppar
- olja, till formen+, till stekning
Gör så här
- Tina fiskblocken till hälften. Värm ugnen till 225°. Skär baconet i strimlor. Lägg det i kall stekpanna, hetta upp och låt baconet fräsa. Ta upp och låt det rinna av på hushållspapper. Ansa och strimla purjolöken och fräs den i olja.
- Blanda grädden med salt och peppar. Skär fisken i skivor och lägg i en smord, ugnssäker form. Lägg på purjolöken och slå över grädden. Strö baconet överst.
- Baka rätten i ugnen i ca 30 minuter. Fisken ska ha en innertemperatur på 70°.
- Servera med kokta grönsaker och sallad. I Balansfasen passar det bra även med ris eller potatis