Smal gubbröra på finncrisp

7 röster
4
Smal gubbröra på finncrisp
Foto: Fredrik Sandin Carlson
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 ägg, hårdkokta
  • 8 ansjovisfiléer
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 1 msk dill, finklippt
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 skiva Finn Crisp

Till dekoration:

  • gul lök, skivad (eller röd lök)

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint.
  2. Klipp dillen och skär gräslöken smått.
  3. Hacka äggen.
  4. Skär ansjovisen i mindre bitar.
  5. Blanda samman alla ingredienser i en bunke och vänd försiktigt ned en rå äggula. Krydda med peppar och senap.
  6. Lägg finncrispskivorna på fyra assietter och fördela gubbröran ovanpå.
  7. Dekorera med skivad lök.
8 november 2011