• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vegokorv med grönsaksris

Vegokorv med grönsaksris
Foto: TV4
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Vegokorv med grönsaksris

12 steg att laga

16 ingredienser

Vegetarisk korv av quorn eller soja som serveras med grönsaksris och fetaostkräm.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 vegetariska korvar
  • 1 dl röd quinoa
  • 1 dl råris
  • 1 tärnad paprika (eller halva gul och halva röd)
  • 0,5 tärnad aubergine
  • 2 urkärnade och tärnade tomater
  • 1 buljongtärning med vitlök persilja
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Fetaoströra

  • 100 g fetaost
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 1 msk färsk mynta
  • 0,5 citron, saften av

Gör så här

  1. Koka råris och quinoa med buljongtärningen i 4 dl vatten.
  2. När en vit ”kant” syns på quinoan är det klart.
  3. Det tar ca 15 minuter.
  4. Mosa fetan med en gaffel.
  5. Tillsätt créme frâiche och örter.
  6. Smaksätt med peppar och citron.
  7. Fräs aubergine, paprika och vitlök i ca 5 minuter.
  8. Tillsätt tomaterna och fräs ett par minuter.
  9. Blanda grönsakerna med råriset och quinoan.
  10. Salta och peppra efter behag.
  11. Skär soja- eller quornkorven i sneda tjocka slantar och stek lätt i stekpannan.
  12. Garnera gärna rätten med lite färsk persilja och finhackad rödlök.