Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Mjadarra från Libanon
Foto: Jens Nordström
Mjadarra från Libanon
6
Spara
Av:
Ghemwa Nahim
Från:
Nyhetsmorgon
8
ingredienser
Mjadarra, en linsgryta med ris från Libanon.
Vardagsmiddag
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
5 dl bruna eller gröna linser
1 l vatten
4 gula lökar
2,5 dl ris
2,5 dl olja
1 tsk salt
Serveras med
sallad
yoghurt
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blötlägg linserna i 2-3 timmar, enligt förpackningens anvisningar.
Sila linserna och ta tillvara på 3 dl spad som ska användas till riset.
Hacka två lökar.
Stek dem i en gryta med hälften av oljan.
Häll i de kokta linserna och blanda.
Blanda i riset i linserna och löken.
Häll i linsspadet och salta.
Tillaga på låg värme tills riset är klart, det tar ungefär 15 minuter.
Hacka två lökar och fritera i den resterande oljan.
Servera Mjadarran på ett stort fat och garnera med den friterade löken.
Servera med sallad och naturell yoghurt.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut