Getgelato med cajeta och havtornssås

POPULÄRT
Getgelato med cajeta och havtornssås
Foto: TV4

Getgelato med cajeta och havtornssås

Av: Rikard - Åmål

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

20 m

Ljuvligt glassdessert med en härlig smakkombination av getmjölk och havtorn!

Dryck: Tyskt Eiswein eller värmländsk rabarbersaft

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Havtornssås

  • 3-4 dl havtorn
  • 0,5 dl rörsocker
  • ev citron, saft från en (eller lime)

Servering

  • 1 förp getgelato (glass)
  • 1 förp cajeta (dulce de leche på getmjölk)
  • några nypor bibrödströssel

Gör så här

Havtornssås

  1. Koka upp socker och havtorn i en kastrull. Krossa bären och låt vätskan koka ihop lite. Tillsätt eventuellt lite citron- eller limesaft. Sila av såsen och låt den svalna. Den tjocknar till gelé när den blir kall. Det är bara att röra om den innan servering.

Servering

  1. Servera getgelaton i portionsskålar, ringla lite havtornssås och cajeta över och strössla bibrödsströssel över härligheten.