Getgelato med cajeta och havtornssås

14 röster
20 m
4

Ljuvligt glassdessert med en härlig smakkombination av getmjölk och havtorn!

Dryck: Tyskt Eiswein eller värmländsk rabarbersaft

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20 m
4

Du behöver

Havtornssås

  • 3-4 dl havtorn
  • 0,5 dl rårörsocker
  • ev lite saft från en citron/lime

Servering

  • 1 förp getgelato (glass)
  • 1 förp cajeta (dulce de leche på getmjölk)
  • några nypor bibrödströssel

Gör så här

  1. Havtornssås
    Koka upp socker och havtorn i en kastrull. Krossa bären och låt vätskan koka ihop lite. Tillsätt eventuellt lite citron- eller limesaft. Sila av såsen och låt den svalna. Den tjocknar till gelé när den blir kall. Det är bara att röra om den innan servering.
  2. Servering
    Servera getgelaton i portionsskålar, ringla lite havtornssås och cajeta över och strössla bibrödsströssel över härligheten.
16 november 2016
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept