Fläskfilé med dijonsenap och tomatsallad

Fläskfilé med dijonsenap och tomatsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Fläskfilé med dijonsenap och tomatsallad

15 ingredienser

30 min

Med saltgurkan får den här rätten en extra piffig smak.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 300 g fläskfilé, i tunna skivor
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3 msk dijonsenap
  • 0,5 saltgurka
  • 1 msk schalottenlök, skivad
  • 1 tsk färsk dragon

Tomatsallad:

  • 2 bifftomater
  • 1 schalottenlök
  • 0,25 dl vinäger
  • 0,75 dl olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skiva fläskfilén och bryn hastigt skivorna i en stekpanna med smör, ta upp dem.
  2. Hacka löken och fräs den i samma panna med lite smör eller olja. Slå på grädden och koka ihop.
  3. Hacka saltgurkan och tillsätt den. Lägg tillbaka köttet i pannan och ge allt ett snabbt uppkok.
  4. Hacka i dragonen.
  5. Tomatsallad: Grovtärna tomaterna. Skala och finhacka schalottenlöken.
  6. Blanda och gör en enkel vinägrett på vinäger och olja. Smaksätt med salt och svartpeppar.