Mörk chokladmousse och vit chokladtryffel med hallonsås

11 röster
45 m
4

Chokladmousse på mörk choklad och vit chokladtryffel i chokladformar. Serveras med hallonsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kandärför inte gå i god för receptet.

Visa mer
45 m
4

Du behöver

Hallonsås

  • 250 g hallon
  • 1 dl florsocker

Chokladmousse

  • 2 äggvitor
  • 5 msk strösocker
  • 200 g mörk choklad, smält som fått svalna
  • 2,5 dl vispgrädde 40 %, vispad till mjuka toppar

Chokladformar

  • 2 förp mörk choklad

Vit chokladtryffel

  • 200 g vit choklad, i bitar
  • 3,5 dl vispgrädde 40 %
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hallonsås
    Koka ihop hallon och florsocker, passera detta genom en finmaskig sil. Låt svalna.
  2. Chokladmousse
    Vispa äggvitorna till mjuka toppar med en elvisp i en ren skål.
  3. Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en tjock och glansig marängsmet.
  4. Vänd ner smält choklad och grädde med en metallsked.
  5. Fördela den mörka moussen i hälften av chokladdroppformarna.
  6. Vit chokladtryffel
    Värm chokladen och 1 dl av grädden i en liten kastrull på svag värme tills chokladen har smält.
  7. Ta då kastrullen från värmen och rör blandningen slät med en träslev.
  8. Ställ åt sidan för att svalna.
  9. Fördela den vita chokladmoussen i hälften av chokladdroppformarna.
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...