Gemsallad med caesardressing

Gemsallad med caesardressing
Foto: Simon Bajada
Tareq Taylor profil ny
Tareq Taylor profil ny

Gemsallad med caesardressing

11 ingredienser

30 min

"Har du aldrig grillat sallad förut, se till att göra det direkt! Det är oväntat gott. Jag kokar ägget en kort stund till dressingen för att ge den godare smak och fluffigare konsistens." / Tareq Taylor

Ingredienser

portioner
  • 4 gemsallad (hjärtsallad, babysallad)
  • 1 msk kapris, avrunnen
  • olivolja
  • flingsalt

Caesardressing

  • 1 ägg
  • 5 sardellfiléer
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 0,5 dl parmesanost, färskriven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl solrosolja (eller rapsolja)
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Koka ägget till dressingen i 3 minuter. Kyl ner det under rinnande kallt vatten. Skrapa ut ägget ur skalet i en mixerskål.
  2. Tillsätt sardeller, vitlök, parmesanost och vinäger och kör en stund med stavmixer. Häll i oljan lite i taget medan du mixar till en tjock majonnäs. Smaka av med salt.
  3. Dela salladen på längden i två halvor. Ringla lite olivolja över och grilla halvorna på snittytan direkt över glöden och under lock i cirka 5 minuter.
  4. Lägg upp salladen i en skål, strö över flingsalt och ringla över såsen. Toppa till sist med kapris.