Gaufrette med kalixlöjrom och syrad grädde

Danyel Couet profilbild
Danyel Couet profilbild

Gaufrette med kalixlöjrom och syrad grädde

0

2 steg att laga

7 ingredienser

1 h 10 m

Gaufrette med kalixlöjrom, syrad grädde och fermenterat lagerblad är en perfekt rätt att servera som tilltugg.

Ingredienser

portioner4 - 6 bufféportioner
  • 2 citroner, skal och filéer
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • chips
  • 200 g löjrom
  • 1 dl crème fraîche
  • löjrom
  • lagerblad (pulver av mixade lagerblad)

Gör så här

  1. Förväll citronskalen 2 gånger i kokande vatten. Blanda sedan med citronfiléerna, salt och socker. Låt stå minst 1 timme. Hacka sedan allt och använd som smaksättning.
  2. Lägg ut chipsen. Klicka på crème fraiche, strö över lite gravad citron och toppa med löjrom och strö över lite lagerbladpulver.
TIPS!
läs mer
Mayas dryckestips till Myllymäkis meny

Årets vintrender

Sommelier Maya Samuelsson kikar på vinåret 2021.

Läs mer