• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Gaufrette med kalixlöjrom och syrad grädde

Danyel Couet profilbild
Danyel Couet profilbild

Gaufrette med kalixlöjrom och syrad grädde

2 steg att laga

7 ingredienser

1 h 10 m

Gaufrette med kalixlöjrom, syrad grädde och fermenterat lagerblad är en perfekt rätt att servera som tilltugg.

Ingredienser

  • 2 citroner, skal och filéer
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • chips
  • 200 g löjrom
  • 1 dl crème fraîche
  • löjrom
  • lagerblad (pulver av mixade lagerblad)

Gör så här

  1. Förväll citronskalen 2 gånger i kokande vatten. Blanda sedan med citronfiléerna, salt och socker. Låt stå minst 1 timme. Hacka sedan allt och använd som smaksättning.
  2. Lägg ut chipsen. Klicka på crème fraiche, strö över lite gravad citron och toppa med löjrom och strö över lite lagerbladpulver.