Gateau Riche Gala - Fredrik Erikssons recept

5 röster
30 m
6-8

”Gateau Riche Gala fanns på öppningsmenyn på Riche 1945 och desserten skapades till Traktörklubben 1943.” /Fredrik Eriksson

Visa mer
30 m
6-8

Du behöver

Flarn

  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 200 g socker, ca 2,5 dl
  • 100 g mandel, oskållad och malen
  • 50 g smör, smält
  • 25 g vetemjöl, ca 2,5 msk

Chokladsås

  • 2 dl kakao
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Servering

  • 1 l vaniljglass
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Flarn
    Blanda samman alla ingredienser till flarnen och bred ut på bakplåtspapper i runda cirklar. Grädda flarnen på 180 grader tills de är ljust bruna, ca 10 minuter.
  2. Chokladsås
    Blanda samtliga ingredienser till chokladsåsen och låt den sjud under omrörning ca 5 minuter. Låt den sedan svalna.
  3. Servering
    Varva glassen och flarnen i skålar. Slå en del av den kalla chokladsåsen över men värm resten och servera till.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...