Gateau Riche Gala - Fredrik Erikssons recept

Gateau Riche Gala - Fredrik Erikssons recept
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Gateau Riche Gala - Fredrik Erikssons recept

8

3 steg att laga

10 ingredienser

30 m

”Gateau Riche Gala fanns på öppningsmenyn på Riche 1945 och desserten skapades till Traktörklubben 1943.” /Fredrik Eriksson

Ingredienser

portioner6 - 8 portioner

Flarn

  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 200 g socker, ca 2,5 dl
  • 100 g mandel, oskållad och malen
  • 50 g smör, smält
  • 25 g vetemjöl, ca 2,5 msk

Chokladsås

  • 2 dl kakao
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Servering

  • 1 l vaniljglass

Gör så här

  1. Flarn
    Blanda samman alla ingredienser till flarnen och bred ut på bakplåtspapper i runda cirklar. Grädda flarnen på 180 grader tills de är ljust bruna, ca 10 minuter.
  2. Chokladsås
    Blanda samtliga ingredienser till chokladsåsen och låt den sjud under omrörning ca 5 minuter. Låt den sedan svalna.
  3. Servering
    Varva glassen och flarnen i skålar. Slå en del av den kalla chokladsåsen över men värm resten och servera till.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer