Lammfärsbiffar, kåldolmar och tillbehör
Se Tilda Svensson laga receptet
Ingredienser
4 - 6 Lammfärsbiff
- 200 g gul lök
- 3 dl vatten
- 1,5 dl ströbröd
- 2 ägg
- 10 g salt
- 10 g svartpeppar
- 60 g färsk bladpersilja
- 10 g citronskal
- 1500 g lammfärs
- 50 g smör
- 50 g rapsolja
Kåldolmar
- 725 g savoykål (12 stora fina blad)
- 1000 g is
- 75 g purjolök
- 75 g schalottenlök
- 40 g smör
- 75 g gröna linser
- 10 g baharat
- 7 g citronskal
- 150 g grädde
- 75 g pistagenötter
- 50 g citronsaft
- 2 g svartpeppar
- majsstärkelse
- 20 g rapsolja
- ev 30 g persilja
- 2 g flingsalt
Purjolöksolja
- 100 g purjolök, den gröna delen
- 300 g rapsolja
Purjolöksmajonnäs
- 38 g äggula
- 12 g citronsaft
- 4 g salt
- 1 g vitpeppar
- 200 g purjolöksolja
Friterad persilja
- 1000 g rapsolja
- 40 g färsk bladpersilja
- 2 g salt
Lammfond
- 2500 g lammben
- 100 g rotselleri
- 200 g morot
- 300 g gul lök
- 5 lagerblad
- 50 g rosmarin
- 5 vitpepparkorn
Sås
- 150 g granatäpplekärnor
- 75 g schalottenlök
- 45 g rotselleri
- 20 g rapsolja
- 300 g rött vin
- 450 g fond (lammfond)
- 4 g salt
- 1 g vitpeppar
- 6 g citronsaft
- 35 g smör
Tarteletteskal
- 120 g vetemjöl
- 50 g smör
- 16 g äggula
- 50 g vatten
- 4 g salt
- 5 g strösocker
Picklad kålrabbi
- 300 g kålrabbi
- 75 g vatten
- 45 g strösocker
- 25 g ättiksprit 12 %
Gammel Knas-kräm
- 100 g ost (Gammel Knas-ost)
- 100 g grädde
- 15 g äggula
Smörkokta gulbetor
- 500 g gulbeta
- 500 g vatten
- 500 g smör
- 20 g salt