Galetter på bovete
Galetter på bovete
14 ingredienser
45 m
Galetter på kikärtsmjöl, eller bovete, med spetskål och dragon är både enkelt och riktigt gott! Perfekt rätt att testa redan i veckan.
Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser
- 2 dl kikärtsmjöl (eller bovetemjöl)
- 3,5 dl vatten
- 1 dl havredryck
- 50 g margarin, smält (eller smör + lite extra att steka i)
- havssalt
Fyllning
- 1 spetskål
- 1 rödlök
- 1 kruka dragon
- olivolja (att steka i + extra att ringla över)
- 150 g växtbaserad crème fraiche
- 50 g comteost, riven (extra att strö över, eller veganost)
- salt
- svartpeppar, nymalen
- citronskal, finrivet
Gör så här
- Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten och havredryck. Rör i smält margarin och salt och låt stå och svälla i cirka 30 minuter.
- Skär spetskålen i cirka 1 cm tjocka skivor samt strimla rödlöken.
- Grovhacka dragonbladen.
- Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kålen på en sida tills den fått färg och börjar mjukna. Krydda med salt.
- Rör ner löken bland spetskålen och stek under omrörning tills även den börjar mjukna.
- Rör ihop crème fraiche och ost. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hetta upp en stekpanna med lite margarin. Häll i en bottenskyla med smet och grädda i cirka 30 sekunder, eller tills undersidan har fått fin färg och översidans yta har blivit torr (ska bara stekas på ena sidan). Upprepa proceduren med resten av smeten.
- Stryk ut ostkräm över en galette. Lägg kålblandningen och dragon i mitten och vik över galettens sidor så att ett paket bildas. Gör likadant med resten av galetterna.
- Lägg paketen i en ugnsform och värm sedan i ugnen i några minuter. Ringla över olivolja och toppa med riven ost, dragon samt citronskal.