Gai Pad Prik - het thailändsk kycklingwok

46 röster
20 m
4

Snabblagad het wok med kyckling och haricots verts. Få ingredienser gör den till perfekt vardagsmat.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 klyftor vitlök
  • 2-3 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet)
  • 150 g haricots verts
  • 2 tsk fisksås
  • 2 tsk rörsocker
  • 1 kruka thaibaslika
  • 1 lime, i klyftor
  • neutral matolja, att steka i
  • nykokt jasminris, till servering

Gör så här

  1. Skär kycklinglårfilé i skivor och bönorna i ca 3 cm bitar.
  2. Finhacka vitlök och stek tillsammans med den röda currypastan i olja i en minut.
  3. Tillsätt kycklingen och stek i några minuter tills den nästan är klar. Lägg i bönor, häll på fisksås samt socker och stek i någon minut till under omrörning.
  4. Vänd ner thaibasilika och servera genast med en skål ångande varmt jasminris och limeklyftor vid sidan
11 mars 2017

Laddar fler recept