Gai Pad Prik - het thailändsk kycklingwok

46 röster
20 m
4

Snabblagad het wok med kyckling och haricots verts. Få ingredienser gör den till perfekt vardagsmat.

Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 klyftor vitlök
  • 2-3 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet)
  • 150 g haricots verts
  • 2 tsk fisksås
  • 2 tsk rörsocker
  • 1 kruka thaibaslika
  • 1 lime, i klyftor
  • neutral matolja, att steka i
  • nykokt jasminris, till servering

Gör så här

  1. Skär kycklinglårfilé i skivor och bönorna i ca 3 cm bitar.
  2. Finhacka vitlök och stek tillsammans med den röda currypastan i olja i en minut.
  3. Tillsätt kycklingen och stek i några minuter tills den nästan är klar. Lägg i bönor, häll på fisksås samt socker och stek i någon minut till under omrörning.
  4. Vänd ner thaibasilika och servera genast med en skål ångande varmt jasminris och limeklyftor vid sidan
11 mars 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept