G.I.N.O

NYHET
G.I.N.O
Foto: TV4

G.I.N.O

15 ingredienser

20 min + tid i kyl

En drink med chokladlikör och körsbärsgin blir en riktigt festlig dryck att bjuda på.

Ingredienser

portioner
  • 20 ml Antica Formula söt röd Vermouth
  • 20 ml körsbärsgin
  • 5 ml campari
  • 5 ml vit chokladlikör
  • 20 ml hallonsockerlag
  • 22,5 ml citronsaft, färskpressad och silad
  • saltvatten [2 dashes]
  • vit choklad, riven

Körsbärsgin

  • 500 g körsbär
  • 700 ml gin

Hallonsockerlag

  • 100 g hallon
  • 100 g vatten
  • 200 g strösocker

Saltvatten

  • 100 ml vatten
  • 20 g flingsalt

Gör så här

  1. Mät upp vermouth, körsbärsgin, campari, vit chokladlikör, hallonsockerlag, citronsaft och saltvatten i en shaker.
  2. Fyll upp shakern med is och skaka hårt tills shakern är väl kyld.
  3. Sila vätskan genom en strainer och sedan genom en finmaskig sil ner i ett rocksglas på stor isbit.
  4. Riv vit choklad över isbiten i glaset och servera.

Körsbärsgin

  1. Mät upp körsbär och gin i en kantin och låt vila tillsammans i 24 timmar i rumstemperatur.
  2. Sila sedan av körsbären.

Hallonsockerlag

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull.
  2. Värm upp till 70 grader.
  3. Ta av kastrullen från plattan och ställ i kylen i 24 timmar så att vätskan får dra åt sig all smak från hallonen.
  4. Sila vätskan från kastrullen genom en finmaskig sil efter 24 timmar.

Saltvatten

  1. Häll salt och vatten i en kastrull.
  2. Värm upp blandningen tills saltet smält. Låt sedan svalna.