Fyra små Sandvikare

Fyra små Sandvikare
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyra små Sandvikare

33

5 steg att laga

20 ingredienser

En sandwichassiett var en vanlig förrätt under 50- och 60-talen. ”Små Sandvikare” kom det försvenskade namnet att bli. Här kommer fyra klassiska, en med pastej, en med lax, en med räkor och en med ost.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 skiva kavring
  • 8 skiva rågbröd
  • 4 skiva vitt bröd
  • bordsmargarin
  • 4 skiva rökt lax, tunna skivor
  • 2 msk hovmästarsås
  • 8 stjälk dill (vippor)
  • 0,5 limefrukt (eller citron)
  • 4 skiva ädelost
  • 2 rädisa
  • 4 oliver
  • 4 tandpetare
  • 1 ägg, hårdkokt
  • 2 msk majonnäs
  • 20 färska räkor, skalade
  • 4 kvist färsk körvel
  • 4 skiva leverpastej
  • 0,5 tomat
  • 4 skiva gurka
  • 4 kvist persilja

Gör så här

  1. Stansa ut runda smörgåsar ur brödskivorna med ett runt mått eller ett glas. Bre brödet med smörgåsmargarin och lägg ett litet sallatsblad på varje.
  2. Laxsandwich: Rulla laxskivorna till rosor. Lägg en ros på fyra rundlar av rågbröd. Klicka på hovmästarsås och dekorera med dillvippa och en liten klyfta av lime eller citron.
  3. Ostsandwich: Lägg en tjock skiva ädelost på fyra rundlar av kavring. Dekorera med en halv rädisa och en oliv på tandpetare.
  4. Räksandwich: Lägg en smal klyfta hårdkokt ägg på fyra rundlar av vitt bröd. Spritsa på en klick majonnäs på varje. Lägg fem räkor på varje. Dekorera med dillvippa och färsk körvel.
  5. Leverpastejsandwich: Lägg en trekantig skiva leverpastej på fyra rundlar av rågbröd. Lägg på en tomatklyfta och en gurkskiva. Dekorera med persiljekvist.