Fyllda revben

Fyllda revben
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllda revben

13 ingredienser

Knapriga välkryddade revbensspjäll fyllda med katrinplommon frestar de flesta. De syrliga ugnsstekta äpplena är ett fint tillbehör. Kokt potatis hör till.

Ingredienser

portioner
  • 1,5-2 kg tjockskurna revben
  • salt
  • vitpeppar
  • 150 g katrinplommon
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 0,5 tsk malen nejlika
  • 0,5 tsk timjan
  • ca 6 msk sirap
  • 1 msk olja
  • 2-3 msk apelsin, pressad

Tillbehör:

  • 4-5 äpplen
  • 1,5 dl vinbärsgelé

Gör så här

  1. Sätt ugnen på: 175°
  2. Skär små snitt här och var i spjällens köttsida och peta in bitar av katrinplommon.
  3. Krydda med samtliga kryddor. Lägg köttet på galler över en långpanna.
  4. Blanda sirap, soja och pressad apelsin och pensla spjällen då och då under stekningen. Stek i nedre delen av ugnen 1 1/2 - 2 timmar tills köttet kan lossas från benen.
  5. Dela äpplena i halvor, gröp ur kärnhuset och ställ dem på gallret bredvid spjällen de sista 15-20 minuterna. Fyll dem därefter med gelé och servera till spjällen.