Fyllda padrones

Fyllda padrones
Foto: Eva Hildén
Nazuk Turdieva
Nazuk Turdieva

Fyllda padrones

8 ingredienser

Padrones, eller pimientos de Padrón, är en mild chilifrukt som ofta serveras som tapas i Spanien. De ser ut som små gröna paprikor. Fyllda med en röra på bacon och färskost är de givna som snacks till en iskall öl!

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 250 g pimiento de padrón
  • 140 g bacon
  • 3 salladslökar
  • 200 g färskost (med vitlökssmak)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Finstrimla baconet och stek det gyllenbrunt i en torr stekpanna på medelvärme tills det har fått lite färg.
  3. Skiva salladslöken tunt och blanda med färskost, bacon och vinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Fyll varje halva med 1 tsk oströra och strö över parmesan.
  5. Grädda i ugnen cirka 10 minuter tills parmesanosten har smält.