I samarbete med Abba

Fyllda laxfiléer med vårprimörer i vitvinssås

Abba Fyllda laxfiléer med vårprimörer i vitvinssås
Foto: köket.se
30 m
4

Du behöver

  • 4 laxfiléer (eller ca 500 g laxfilé)
  • 1 Abba Middagsklart vitvinssås
  • 2-3 stjälkar salladslök
  • 5 silverlökar, små
  • 1 näve ärtskott
  • 2-3 bananschalottenlök

Fyllning:

  • 1 dl Västerbottenost
  • 2 dl färskost
  • pepparrot efter tycke o smak

Gör så här

  1. Rör ihop färskost, västerbottenost med valfri mängs pepparrot och en nypa peppar.
  2. Gör en skåra i laxfiléerna och fyll dem med pepparrotsosten. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form.
  3. Fyll formen med de olika lökarna. Häll på Abba Middagsklart och krydda med peppar och örtsalt. Grädda på 200 grader i ugnen i ca 10-20 minuter beroende på laxens storlek.
  4. Ta ut ur ugnen och toppa med de krispiga ärtskotten.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba