Fyllda laxfiléer med vårprimörer i vitvinssås

Abba Fyllda laxfiléer med vårprimörer i vitvinssås
Foto: köket.se

Fyllda laxfiléer med vårprimörer i vitvinssås

7

4 steg att laga

9 ingredienser

30 m

Kan ett recept bli enklare? Med hjälp av "Middagsklart" från Abba så går detta recept som en dans - och behöver vi säga att det smakar ljuvligt?

Abba Middagsklart vitvinssås NY

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 laxfilé (eller ca 500 g laxfilé)
  • 1 Abba Middagsklart Vitvinssås
  • 2-3 stjälk salladslök
  • 5 silverlök (små)
  • 1 dl ärtskott
  • 2-3 bananschalottenlök

Fyllning

  • 1 dl västerbottensost
  • 2 dl färskost
  • färsk pepparrot (efter smak)

Gör så här

  1. Rör ihop färskost, västerbottenost med valfri mängd pepparrot och en nypa peppar.
  2. Gör en skåra i laxfiléerna och fyll dem med pepparrotsosten. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form.
  3. Fyll formen med de olika lökarna. Häll på Abba Middagsklart och krydda med peppar och örtsalt. Grädda på 200 grader i ugnen i ca 10-20 minuter beroende på laxens storlek.
  4. Ta ut ur ugnen och toppa med de krispiga ärtskotten.