Fyllda chokladägg

koket.se
Fyllda chokladägg
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Fyllda chokladägg

9 ingredienser

20 m + tid i kyl

De här lyxiga chokladäggen med fyllning kommer inte göra någon besviken i påsk!

Se Magnus Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Chokladkräm

  • 50 g mjölkchoklad
  • 100 g vispgrädde (40%)

Sabayonnesås

  • 8 äggulor
  • 200 g strösocker
  • 375 g marsalavin (eller vitt vin)
  • 0,5 vaniljstång

Chokladägg

  • choklad

Servering

  • glass
  • sorbet

Gör så här

Chokladkräm

  1. Hacka mjölkchokladen i bitar och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädde och slå det över mjölkchokladen. Rör om, plasta och ställ in i kylen. Gärna över natten eller tills den är riktigt kall.

Sabayonnesås

  1. Vispa ingredienserna i en kastrull till första bubblan. Fortsätt vispa och dra bort kastrullen från spisen.
  2. Vispa sedan såsen kall i en annan bunke.

Chokladägg

  1. Blås upp små ballonger och doppa i mörk, ljus eller vit choklad. Ställ in i kylen och låt sätta sig ordentligt.
  2. Stick sedan sönder ballongerna med en liten nål.

Servering

  1. Fyll chokladäggen med glass och sorbet samt toppa med chokladkräm eller sabayonnesås.