Fyllda chokladägg
Fyllda chokladägg
9 ingredienser
20 m + tid i kyl
De här lyxiga chokladäggen med fyllning kommer inte göra någon besviken i påsk!
Se Magnus Johansson laga receptet

Ingredienser
Chokladkräm
- 50 g mjölkchoklad
- 100 g vispgrädde (40%)
Sabayonnesås
- 8 äggulor
- 200 g strösocker
- 375 g marsalavin (eller vitt vin)
- 0,5 vaniljstång
Chokladägg
- choklad
Servering
- glass
- sorbet
Gör så här
Chokladkräm
- Hacka mjölkchokladen i bitar och lägg i en bunke.
- Koka upp grädde och slå det över mjölkchokladen. Rör om, plasta och ställ in i kylen. Gärna över natten eller tills den är riktigt kall.
Sabayonnesås
- Vispa ingredienserna i en kastrull till första bubblan. Fortsätt vispa och dra bort kastrullen från spisen.
- Vispa sedan såsen kall i en annan bunke.
Chokladägg
- Blås upp små ballonger och doppa i mörk, ljus eller vit choklad. Ställ in i kylen och låt sätta sig ordentligt.
- Stick sedan sönder ballongerna med en liten nål.
Servering
- Fyll chokladäggen med glass och sorbet samt toppa med chokladkräm eller sabayonnesås.