Fyllda auberginepuffar

koket.se
Fyllda auberginepuffar
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Fyllda auberginepuffar

14 ingredienser

45 m

De här friterade puffarna av aubergine är riktigt festliga att servera som tilltugg. Ett perfekt tillbehör till exempelvis den kinesiska brunchen!

Följ Erik på Instagram
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram

Upptäck Eriks spännande maträtter och ställ frågor direkt till Erik om receptet på Instagram

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 aubergine, delad i puckar (stor)
  • salt, att ”rimma” auberginen med
  • 100 g fläskfärs
  • 100 g majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk soja (ljus)
  • 0,5 tsk risvin
  • 4 msk vatten
  • 2 ägg
  • olja (till fritering)

Dippsås

  • 1 msk matolja
  • 4 msk Toban Djan
  • 2 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Lägg auberginen på en skärbräda med en ätpinne på varje sida om auberginen.
  2. Skär 0,5 cm tjocka skivor där kniven stoppas av ätpinnarna så att kniven inte går igenom helt.
  3. Skär därefter helt igenom i varannan skåra så att du får 1 cm ”puckar” som går att öppna på mitten som en ficka.
  4. Rimma auberginpuckarna i salt i 30 minuter.
  5. Skölj av puckarna och klappa dem torra med en kökshandduk.
  6. Blanda fläskfärsen med 1 tesked majsstärkelse, salt, soja, risvin och vatten till en lös smet.
  7. Vispa upp äggen och tillsätt resterande majsstärkelsen (lite i taget) tills du har en jämn smet.
  8. Fyll auberginepuckarna genom att lägga en matsked färs inuti varje puck och nyp ihop kanterna runt om.
  9. Doppa varje auberginepuck i äggsmeten. Fritera dem sedan i olja som är 140 grader tills färsen är färdig (ca 5 minuter).
  10. Låt puckarna rinna av på papper.
  11. Innan servering hettar du upp oljan till 190 grader och friterar puffarna tills de är gyllenbruna.

Dippsås

  1. Blanda samman ingredienserna till dippsåsen och servera den till de friterade auberginepuffarna.