Fyllda ägghalvor

12 röster
10
Fyllda ägghalvor
Foto: TV4

Fyllda ägghalvor kan du servera på buffé eller som förrätt. På påskbordet är de en självklarhet.

Visa mer
10

Du behöver

  • 10 hårdkokta ägg
  • 2 tsk finskuren gräslök
  • 0,5 dl majonnäs
  • salt och malen svartpeppar
  • 55 g ansjovisfiléer (1 ask)
  • 2 msk kapris
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka äggen, spola dem i kallt vatten och skala dem. Dela dem med en vass kniv och ta ut gulorna. Lägg vitorna på ett serveringsfat.
  2. Hacka äggulorna. Skär gräslöken smått. Blanda ägg, gräslök och majonnäs. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt ansjovisen rinna av. Fyll ägghalvorna med blandningen. Dekorera med ansjovisfiléer och kapris.
22 mars 2010

laddar fler recept...

Laddar fler recept...