Fylld regnbågsforell med gräslökssås

Fylld regnbågsforell med gräslökssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fylld regnbågsforell med gräslökssås

15 ingredienser

En extra god fyllning gör forellerna mer matiga. Såsen gör du snabbt av gräslök och crème fraiche eller lite lättare med gräddfil.

Ingredienser

portioner
  • 4 portionsforeller [eller 2 större]
  • salt
  • 0,5 citron
  • persilja

Fyllning:

  • ca 2 dl vitt bröd, rivet, torrt
  • 1,5 dl grädde
  • 2 äggulor
  • 100 g hasselnötter, rostade och hackade
  • 75 g margarin, rumsvarmt
  • 1 msk franska kryddörter
  • 1 tsk salt

Till ugnsstekning:

  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk smör

Sås:

  • 2 dl crème fraîche (eller gräddfil)
  • 0,5 dl gräslök, finklippt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra en ugnsform. Skölj fisken, klipp bort fenor och gälar och torka den torr. Krydda med salt och pressad citron.
  2. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Nötterna rostar du i en torr stekpanna och gnider dem sen i en handduk så att skalen försvinner.
  3. Fyll fisken med blandningen. Lägg den i formen och slå på vinet. Klicka på lite matfett och stek ca 40 min i ugnen. Strö på persilja.
  4. Blanda såsen och servera med kokt potatis.