Fylld kyckling med persiskt ris

Fylld kyckling med persiskt ris
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fylld kyckling med persiskt ris

16 ingredienser

Ståtligt att bära fram en hel gyllenbrun kyckling och tranchera vid bordet. Kan passa fint en söndagsmiddag.

Ingredienser

portioner
  • 1 majskyckling (eller stor kyckling)
  • 2 msk smör
  • 1 msk soja
  • citron, pressad
  • salt
  • peppar

Fyllning:

  • 1 citron, klyftad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk mynta
  • 1 tsk körvel

Ris:

  • 4 port kokt risottoris
  • 2 dl gula russin
  • 2 msk pinjenötter
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Krydda kycklingen inuti med salt och peppar.
  2. Blanda smöret med kryddörterna, fyll fågeln med citron, kryddsmör och persilja. Krydda utvändigt med salt och peppar. Droppa över lite citron.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i ugnsform. Pensla med smält smör blandat med soja. Stek strax under mitten en dryg timme. Blanda det nykokta riset med russin och nötter och servera till.