Fylld fransk potatis

Fylld fransk potatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fylld fransk potatis

9 ingredienser

Gott till en kall öl.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 bakpotatisar

Fyllning:

  • inkråm från potatisarna
  • smör
  • 10 sardellfiléer, 6 st hackade och 4 st hela (eller ansjovisfiléer)
  • 3 msk gräslök, hackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 äggulor, hårdkokta och mosade
  • svartpeppar
  • smör, smält till pensling

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 250°. Baka potatisarna klara. Skär av ett lock på varje. Gröp ur en del av inkråmet. Mosa det med smör och blanda med den hackade fisken. Blanda ner tomatpuré, äggulor, gräslök och peppar.
  2. Fyll potatisarna med moset och lägg på en fiskfilé. Pensla smält smör över.
  3. Gratinera i övre delen av ugnen i 225° ca 15 minuter.