Fusk naan

Fusk naan
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Fusk naan

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

30 m

Nu kan du snabbt och enkelt göra en egen version på det klassiska indiska brödet. Utan någon lång jäsningstid är det redo att serveras som tillbehör till måltiden på ett kick. Med några enkla ingredienser och lite tid får du helt enkelt ett varmt och härligt bröd som snabbt blir en familjefavorit!

Boktips!
Currymamman, mina indiska favoriter!

Boktips!

Receptet kommer från Malins kokbok Currymamman, mina indiska favoriter!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl yoghurt
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk rapsolja
  • smör (till pensling)

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser för sig och yoghurt, vatten och olja för sig.
  2. Blanda sedan ihop och knåda till en deg.
  3. Låt degen vila i 15 minuter under en handduk.
  4. Dela degen i sex bitar, rulla bitarna till bollar och kavla sedan ut dem med en brödkavel. De ska vara ungefär 0,5 cm tjocka.
  5. Stek varje bröd i en torr stekpanna på lite högre temperatur än medelvärme tills brödet har fått färg.
  6. Pensla med smör och ät direkt.