Fryst vaniljcheesecake

fryst vaniljcheesecake
Foto: Tv4

Fryst vaniljcheesecake

Av: Jenny - Eksjö

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

30 min + tid i frysen

Fryst cheesecake på endast sex ingredienser! En lättlagad variant som endast behöver lite extra tid i frysen. Den perfekta efterrätten till helgmiddagen! 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4-6 digestivekex
  • 250 g färskost

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Separera äggens gulor från vitorna. Vispa sedan ihop äggulor och strösocker tills smeten blir vit, och rör då ner cream cheeseenn.
  2. Vispa i en separat skål ihop grädden med vaniljsockret tills den blir tjock.
  3. I en tredje skål - vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum.
  4. Blanda till sist ihop innehållet i de tre skålarna.
  5. Smula ner hälften av kexen i en form eller i portionsglas och häll den ihopblandade smeten över kexen. Smula sist över resten av kexen.
  6. Ställ in i frysen cirka 6 timmar.