Fryst nutellacheesecake med hasselnötter

koket.se
Fryst nutellacheesecake med hasselnötter
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Fryst nutellacheesecake med hasselnötter

10 ingredienser

30 m + frystid

Roy Fares helt fantastiska cheesecake med nutella, vispad grädde och rostade hasselnötter.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner bitar

Botten

  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex [0,5 förp]
  • 30 g strösocker [0,5 dl]

Fyllning

  • 400 g färskost, rumstempererad
  • 250 g vispgrädde [2,5 dl]
  • 200 g choklad- och hasselnötskräm (Nutella)
  • 100 g farinsocker [1,5 dl]
  • 8 g vaniljsocker [1 msk]

Garnering

  • 500 g vispgrädde [5 dl]
  • 30 g rostade hasselnötter [0,5 dl]

Gör så här

Botten

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och mixa kexen till smulor i en matberedare.
  3. Blanda samman alla ingredienser och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter, med blandningen.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna helt innan cheesecakefyllningen hälls ner.

Cheesecake

  1. Vispa färskost, 0,5 dl grädde, hasselnötskräm, farinsocker och vaniljsocker fluffigt.
  2. Tillsätt sedan lite i taget av resterande grädde och vispa tills fyllningen känns fast och krämig.
  3. Fördela fyllningen jämnt i pajskalet och låt pajen stå i frysen i minst 2 timmar.

Servering

  1. Ta ut pajen 20 minuter före servering. Den ska vara lätt fryst. Mjukvispa grädden och fördela den och rostade hasselnötter ovanpå.