Frukostomelett med krämig äggula och rucola

Frukostomelett med krämig äggula och rucola
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Frukostomelett med krämig äggula och rucola

7 ingredienser

20 m

Frukost på italienskt vis! Själva omeletten baseras på äggvita som får stelna i en riktigt god olivolja, sedan toppar du omeletten med massor riven parmesan, rå äggula och lite rucola. En drömfrukost som är hur enkel som helst att göra.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 ägg
  • 1-2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 50 g parmesanost
  • 50 g rucolasallad
  • 2 skivor levainbröd

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Knäck äggen och separera gulan från vitan. Hetta upp en stekpanna med olivolja.
  2. Smaksätt äggvitan med salt och peppar och häll äggvitan i stekpannan, stek den på låg värme tills den stelnat.
  3. Fördela de råa äggulorna ovanpå och riv över parmesanost. Låt alltsammans steka 1-2 minuter till på låg värme.
  4. Garnera rätten med rucola och brödet skuret i grova bitar. Ställ fram hela pannan på bordet och ringla över lite olivolja.