Frugans koreanska råbiff

NYHET
Frugans koreanska råbiff
Foto: TV4

Frugans koreanska råbiff

23 ingredienser

2 h

Råbiff med tillbehör är en festlig och lyxig förrätt att bjuda på.

Ingredienser

portioner

Råbiff

  • 500 g nötinnanlår

Ägg

  • 6 äggulor
  • olivolja

Marinad

  • 1 salladslök, finhackad
  • 0,5 dl soja (ljus)
  • 1 msk risvinäger
  • 2-4 tsk strösocker
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • svartpeppar

Salladsdressing

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk kimchispad

Sallad

  • mangold (eller salladsmix)

Glasnudlar

  • 100 g glasnudlar
  • matolja (till fritering)
  • salt

Servering

  • rostade sesamfrön
  • färsk koriander

Gochujangmajonnäs (frivilligt)

  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk gochujang
  • 1 klyfta vitlök, riven

Gör så här

Råbiff

  1. Frys innanlåret ca 1-2 timmar innan du börjar riva det. Föredrar du att köttet har mer textur så tärna det mycket fint med en kniv.
  2. Det är viktigt att du äter köttet direkt efter att du har skurit eller rivit det. Annars finns risk att bakterier sprider sig. Det är även viktigt att köpa kött av bra kvalitet.

Ägg

  1. Separera äggulorna från vitorna.
  2. Lägg äggulorna i en tät påse med olivolja. Använd rikligt med olja så att äggulorna flyter runt i oljan.
  3. Placera påsen i en stor kastrull med en sous vide inställd på 63 grader.
  4. Låt äggen ligga i badet i 2 timmar.
  5. Ta upp påsen och häll av oljan.

Marinad

  1. Ansa, skölj och skiva salladslöken.
  2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
  3. Lägg köttet och salladslöken i marinaden. Rör ihop till en jämn blandning och ställ i kylen.

Salladsdressing

  1. Blanda majonnäs och kimchispad i en skål.

Sallad

  1. Blanda salladen med dressingen precis innan servering.

Glasnudlar

  1. Hetta upp rikligt med olja till 160 grader i en vid kastrull eller fritös.
  2. Fritera glasnudlarna tills de är vita och har ”puffat” upp sig.
  3. Ta upp nudlarna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Salta lätt.

Servering

  1. Forma 6 biffar av råbiffsblandningen med nytvättade händer och lägg upp på tallrikar.
  2. Toppa med äggulorna och rostade sesamfrön.
  3. Lägg lite sallad och risnudlar bredvid.
  4. Garnera med koriander.
  5. Önskar du ett krämigt tillbehör så kan du servera en klick gochujangmajonnäs vid sidan om också.