Frozen cheesecake med varma hallon

20 röster
30 m + 4 h i frysen
4

Avsluta middagen med den här härliga desserten på frozen cheesecake med varma hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m + 4 h i frysen
4

Du behöver

  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, skalet
  • 200 g mascarpone
  • 3 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 100 g digestivekex
  • 250 g hallon
  • 1 tsk florsocker
  • 100 g färska hallon
  • 2-3 blad färsk citronmeliss
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Separera äggulorna från vitorna, lägg i två olika skålar.
  2. Vispa äggulorna med socker och citronskal tills det blir fluffigt.
  3. Vispa i mascarponeosten.
  4. Vispa grädden och blanda ner i smeten.
  5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner även denna i smeten.
  6. Smält smöret och rör i de krossade digestivekexen. Lägg i botten på en stor form eller i portionsformar. Häll över smeten och ställ in i frysen 3-4 timmar. Ta fram 20 minuter innan servering.
  7. Värm upp hallonen med florsockret och häll över den frusna kakan. Garnera med några färska hallon och citronmelissblad.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...