Frozen cheesecake med varma hallon

Frozen cheesecake med varma hallon
Foto: Tv4

Frozen cheesecake med varma hallon

28

7 steg att laga

11 ingredienser

30 m + 4 h i frysen

Avsluta middagen med den här härliga desserten på frozen cheesecake med varma hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, skalet
  • 200 g mascarpone
  • 3 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 100 g digestivekex
  • 250 g hallon
  • 1 tsk florsocker
  • 100 g färska hallon
  • 2-3 blad färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Separera äggulorna från vitorna, lägg i två olika skålar.
  2. Vispa äggulorna med socker och citronskal tills det blir fluffigt.
  3. Vispa i mascarponeosten.
  4. Vispa grädden och blanda ner i smeten.
  5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner även denna i smeten.
  6. Smält smöret och rör i de krossade digestivekexen. Lägg i botten på en stor form eller i portionsformar. Häll över smeten och ställ in i frysen 3-4 timmar. Ta fram 20 minuter innan servering.
  7. Värm upp hallonen med florsockret och häll över den frusna kakan. Garnera med några färska hallon och citronmelissblad.