• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Frozen bubbles and blueberries
, toppad med champagne

Frozen bubbles and blueberries
, toppad med champagne
Foto: TV4

Frozen bubbles and blueberries
, toppad med champagne

4 steg att laga

6 ingredienser

10m

Champagneglass serveras med glittriga blåbär och toppas med Champagne.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 0,5 l champagnesorbet
  • 2 dl frysta blåbär
  • 1 dl champagne (alt. cava eller processo)
  • blått, ätbart glitter
  • färsk citronmeliss, till garnering
  • 1 dl champagne (alt. cava eller processo)

Gör så här

  1. Lägg en fin skopa champagnesorbet i en champagnekupa.
  2. Blanda de frysta blåbären med det blåa glittret och lägg sedan ca 0,5 dl bär i varje glas.
  3. Dekorera med några blad citronmeliss.
  4. Servera till bordet och häll på ca 0,25 dl champagne, i varje glas, precis innan gästerna börjar äta.