Frölimpa
Frölimpa
9 ingredienser
40 m + jäsning
Vill du njuta av ett riktigt enkelt och gott bröd med krispiga frön så har du hittat helt rätt recept! Det här matiga brödet låter du jäsa i sin form över natten. Nästa dag kan du sedan njuta av nybakat direkt på morgonkvisten.
Ingredienser
- 5 g jäst
- 1,5 dl vatten, kallt
- 3,5 dl yoghurt
- 1,5 tsk salt
- 2 tsk honung
- 8 dl vetemjöl
- 0,7 dl pumpakärnor
- 0,7 dl solroskärnor
- 0,7 dl linfrön
Gör så här
- Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet tills jästen lösts upp.
- Tillsätt yoghurt, salt och honung.
- Tillsätt sedan mjöl och frön under omrörning.
- Arbeta ihop degen och lägg den i en insmord brödform (ca 1 ½ liter). Låt jäsa under bakduk i rumstemperatur ca 8 timmar, eller under natten.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter till en innertemperatur på 98 grader.
- Lyft brödet ur formen direkt och låt svalna.