Fröknäcke - Kristina Anderssons recept

3 röster
1 h 30 m
1 sats
Fröknäcke - Kristina Anderssons recept
Foto: Bianca Brandon Cox

Riktigt krispigt och smakrikt fröknäcke är både enket att baka och perfekt att servera både som mellanmål och tillbehör till maten.

Recept är från boken ”Ät hjärnsmart” av Kristina Andersson.

Visa mer
1 h 30 m
1 sats

Du behöver

  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl psylliumfrön
  • ca 2 dl vatten
  • flingsalt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt vatten, lite i taget, och blanda tills det blir en ganska fast smet. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  2. Bred ut smeten på bakplåtspapper och kavla den tunn mellan två bakplåtspapper. Ta bort det övre papperet och strö flingsalt över.
  3. Ugnsgrädda i 150 grader (gärna varmluft) i 45–60 minuter.
28 maj 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...