Fröknäcke - Kristina Anderssons recept

Fröknäcke - Kristina Anderssons recept
Foto: Bianca Brandon Cox

Fröknäcke - Kristina Anderssons recept

6

7 ingredienser

1 h 30 m

Riktigt krispigt och smakrikt fröknäcke är både enket att baka och perfekt att servera både som mellanmål och tillbehör till maten.

Recept är från boken ”Ät hjärnsmart” av Kristina Andersson.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl psylliumfrö
  • ca 2 dl vatten
  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt vatten, lite i taget, och blanda tills det blir en ganska fast smet. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  2. Bred ut smeten på bakplåtspapper och kavla den tunn mellan två bakplåtspapper. Ta bort det övre papperet och strö flingsalt över.
  3. Ugnsgrädda i 150 grader (gärna varmluft) i 45–60 minuter.