Frittata med potatis och vintersquash

78 röster
50 m
8-10

Snabb och enkel frittata med potatis och vintersquash. Perfekt både till lunch och middag! Servera den varm eller kall.

Visa mer
50 m
8-10

Du behöver

  • 300 g vintersquash (t ex butternutpumpa)
  • 300 g potatis
  • 1 purjolök, stor
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, nymald
  • färska ramslöksblad

Omelettsmet

  • 15 ägg, medelstora
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och tärna vintersquashen och potatisen. Skölj och skär purjolöken i tunna strimlor.
  3. Fräs alltsammans i olivolja i en stor stekpanna tills potatisen känns al dente. Salta och peppra.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en rund form och lägg i den frästa squashen, potatisen samt purjolöken.
  5. Omelettsmet
    Vispa ihop ägg, vitt vin, salt och peppar och häll nästan all smet över grönsakerna. Lägg ev på ramslöksblad. Häll på resten av smeten.
  6. Grädda frittatan mitt i ugnen i 10-12 minuter. Serveras kall eller varm, gärna med lite ramslökspesto till.
8 januari 2019

Laddar fler recept...