Frittata på julens rester
Frittata på julens rester
16 ingredienser
45 m
Ta vara på julens rester! Detta recept är ett perfekt alternativ om du tröttnat på den klassiska skinkmackan. Frittata (italiensk omelett) i kombination med rödkålssallad blir den perfekta lunchen i mellandagarna!
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Frittata
- 2 gula lökar
- 1 klyfta vitlök
- 100 g grönkål
- 50 g smör
- 400 g julskinka
- 8 ägg
- salt
Rödkålssallad
- 400 g rödkål
- 1 rött äpple
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk honung
- 2 msk matolja
- salt
- svartpeppar
Garnering
- 1 dl matlagningyoghurt
- 1 ⁄2 ask smörgåskrasse
Gör så här
FrittataSkiva lök och riv vitlök. Svetta mjuka i smöret.
- Ta bort eventuell panering på julskinkan. Skär bort skälkarna på grönkålen. Tillsätt skinka och grönkål med löken. Häll över i en form (eller ugnstålig stekpanna).
- Vispa äggen och salta försiktigt. Häll äggen i formen och blanda runt försiktigt.
- Grädda i ugnen på 150 grader ca 30 minuter tills äggen satt sig.
Rödkålssallad
- Strimla rödkålen fint. Riv äpplet.
- Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
- Rippla yoghurten över salladen vid servering och garnera med krasse.