Frithiofssons dryckestips på julbordet

Frithiofssons dryckestips på julbordet

Det är inte bara maten som ska vara god på julbordet, man vill även ha något passande att svalka strupen med. Vinexperten Bengt Frithiofsson ger här sina bästa tips till Malin Söderströms julbord, vars recept du hittar här nedan. Vi bjuder även på Bengt Frithiofssons egna godingar.

Bengt Frithiofssons dryckestips till Malins Julbord

Brew Dog Storm Ale, Skottland, 33 cl. Pris: 44,90 kronor (3 solar)
Rökig, fyllig med inslag av torkad frukt och lakrits. Lagrad på
whiskyfat. Artnr: 11599

Errazuriz Chardonnay, Viogn. Sem. 2007, Chile. Pris: 69 kronor (4 solar)
Smakrik druvbukett som ger tropiska frukttoner med inslag av honungsmelon,
ananas och grapefrukt. 14 - procentig förstärker smaken. Artnr: 99607

Chakana 2006, Argentina. Pris: 149 kronor (3 solar)
Välpackat fruktpaket på Malbec, Syrah och Petit Verdot. Björnbär, mörka plommon, tobak och ek från 18 månaders lagring på nya franska fat. Artnr: 97971

Cuco Oloroso Dry , Jerez, Spanien. Pris: 75 kronor (4 solar)
Hasselnötig och gräddkolaknäckig med inslag av torkade fikon och brända
russintoner. I en elegant och fräsch framtoning. Artnr: 8239

Malin Söderströms julbord