Friterat rispapper med topping

koket.se
Friterat rispapper med topping
Jessica Frej
Jessica Frej

Friterat rispapper med topping

8 ingredienser

20 m

"Friterat rispapper må låta avancerat men är (som alltid när jag står bakom recepten) plättlätt. Vi fyller med billiga grejer som alla har hemma. Jag tror vissa kommer vara skeptiska, tills de smakat. Det blir så gott!" /Jessica Frej

Se Jessica Frej laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner små portioner
  • 2 dl rapsolja (att fritera i)
  • 3 rispapper
  • 2-3 morötter
  • flingsalt
  • 0,5 dl jordnötter
  • rostad lök
  • 0,75 dl majonnäs
  • tabasco

Gör så här

  1. Häll rapsoljan i en liten kastrull.
  2. Låt oljan bli varm, ca 170 grader.
  3. Klipp rispapper i 8 delar
  4. Lägg i en bit rispapper i taget i oljan och plocka upp när de puffat upp sig. Det tar bara några sekunder.
  5. Lägg bitarna på hushållspapper och låt svalna.
  6. Riv morötterna.
  7. Precis innan servering fyller du alla papper med lite rivna morrötter, lite flingsalt, jordnötter, rostad lök, lite majonnäs och några droppar tabasco.