Friterat lantägg med dashimarinerad spenat

Friterat lantägg med dashimarinerad spenat
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Friterat lantägg med dashimarinerad spenat

12 ingredienser

30 m

Panera pocherade ägg i panko och fritera dem sedan frasiga. Tillsammans med en krämig majonnäs och dashimarinerad spenat är det här är ett svårslaget tilltugg!

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 2 msk ättika 24 %
  • vetemjöl (till panering)
  • ägg (till panering)
  • pankoströbröd (till panering)
  • 2 dl dashi
  • 200 g spenat
  • 2 msk kimchi (lag)
  • 2 dl majonnäs
  • frityrolja
  • tomat (till garnering)
  • skalade räkor

Gör så här

  1. Börja med att knäcka äggen i en bunke med ättika och 1 msk vatten. Pochera äggen ca 2 minuter.
  2. Kyl ner äggen och panera dem sedan i mjöl, uppvispat ägg och panko.
  3. Värm dashi och häll sedan på spenaten, låt stå tills den svalnat och sila sedan.
  4. Blanda kimchilag med majonnäs.
  5. Fritera äggen och servera dem sedan med kimchimajonnäs, tomater, räkor och spenaten.