Friterade zucchiniblommor

koket.se
Friterade zucchiniblommor

Friterade zucchiniblommor

13 ingredienser

20 m

Har du testat att fritera zucchiniblommor? Det blir ett riktigt gott snacks och tillbehör till middagen!

Se Desirée Jaks laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Smet

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kolsyrat vatten (eller öl)
  • 1 ägg
  • salt
  • 12 zucchiniblommor, sköljda
  • olja (till fritering)

Dipp

  • 1 dl gräddfil
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk citron
  • flingsalt
  • olivolja

Gör så här

  1. Smet
    Blanda de torra ingredienserna till smeten.
  2. Tillsätt hälften av vätskan och blanda till en jämn smet. Tillsätt resterande vätska och ägget, blanda till en lös smet. Salta väl.
  3. Värm upp oljan i en rymlig kastrull till 180 grader.
  4. Doppa blommorna i smeten och fritera 3–4 stycken åt gången i ca 2–3 minuter tills blommorna blir gyllene.
  5. Toppa blommorna med flingsalt.
  6. Dipp
    Blanda gräddfil med vitlöken och citronjuice. Smaka upp med salt och toppa med några droppar olivolja.
  7. Servera blommorna tillsammans med vitlöksdippen.