Friterade chèvrebollar med rödbetskräm

POPULÄRT
Friterade chèvrebollar med rödbetskräm
Foto: Tv4
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Friterade chèvrebollar med rödbetskräm

15 ingredienser

30 m

Friterade ostbollar med rödbetskräm, rostade nötter, honung och peppar är en ljuvlig förrätt. Smakerna gifter sig perfekt och du får både krispigt, krämigt, sött och salt i en och samma tugga.

Ingredienser

portioner

Chevrébollarna

  • 250 g chèvreost
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 ägg
  • ca 1 l rapsolja (att fritera i)
  • salt

Rödbetskräm

  • 200 g rödbeta, förkokta
  • 0,5 citron, saften
  • 1 msk äppelcidervinäger (eller vitvinsvinäger)
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • 1-2 msk honung
  • 1 dl rucolasallad
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • svartpeppar

Gör så här

Chèvrebollar

  1. Smula ner chèvren i en skål och forma till bollar.
  2. Lägg vetemjöl, ägg och panko i tre skålar och vispa upp ägget.
  3. Rulla bollarna i vetemjöl, sen ägg och tillsist panko. Lägg dem på ett fat in i kylen.
  4. Värm upp oljan till 170 grader i en kastrull och fritera sedan bollarna i ca 3 minuter tills de fått fin färg. Ta upp och låt svalna på hushållspapper.

Rödbetskräm

  1. Mixa rödbetorna med övriga ingredienser till en härlig kräm.

Servering

  1. Klicka ut rödbetskrämen i cirklar på ett fat. Lägg en boll i varje klick. Toppa med rikligt med honung, ruccula och rostade pinjenötter samt lite svartpeppar.