Friterad Yu Xiang-kyckling

Friterad Yu Xiang-kyckling
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Friterad Yu Xiang-kyckling

9

14 steg att laga

15 ingredienser

20 m

Smakrik och friterad kyckling kommer göra sig fint till middag! Passar lika bra till helg som vardag.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 300 g kycklinglårfilé, utan skinn
  • 0,25 tsk salt
  • 2 msk risvin (eller torr sherry)
  • 1 äggvita
  • 60 g majsstärkelse
  • rapsolja (till fritering)
  • 1,5 msk chilibönpasta
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 4 msk salladslök, gröna delen i tunna skivor

Sås

  • 2 tsk strösocker
  • 0,5 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk soja (ljus)
  • 1 msk chingkiangvinäger
  • 3 msk kycklingbuljong

Gör så här

  1. Skåra kycklinglåren och dela dem i kuber ca 2x2 cm, blanda med salt och risvin.
  2. Vispa upp äggvitan och tillsätt stärkelsen lite i taget tills du fått en tjock smet.
  3. Vänd ner kycklingen i äggvitan och blanda ordentligt. Låt möra i 20 minuter.
  4. Blanda såsingredienserna i en separat skål.
  5. Förbered resten av ingredienserna så allt är klart för tillagning.
  6. Hetta upp oljan i en wok till 180 grader (om du doppar ett träredskap i oljan ska det bubbla ordentligt, ryker oljan är det för varmt).
  7. Använd en pincett eller ett par chopsticks och lägg kycklingbitarna i oljan en och en.
  8. Fritera kycklingen i omgångar i två minuter, ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  9. Fritera sedan kycklingen en andra gång tills den är gyllenbrun.
  10. Töm ur nästan all olja i en rostfri bunke, behåll ca 3 msk.
  11. Fräs bönpastan i woken tills oljan är röd och doftar, tillsätt vitlök och ingefära och fräs under omrörning i 30 sekunder.
  12. Se till att stärkelsen är löst i såsen och tillsätt den till woken under omrörning, låt koka upp.
  13. Tillsätt kycklingen och rör runt. Tillsätt sedan salladslöken och vänd runt.
  14. Klart!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer