Friterad wienerschnitzel

9 röster
ca 30 m
4
Wienerschnitzel
Foto: TV4

Detta är en av de kulinariska paradrätterna från det österrikiska köket! Enligt högtidlig sed ska den serveras i en linneservett alldeles nyfriterad. 

Tips! Vitkålssallad smaksatt med kummin, stekt potatis och citronklyftor hör till denna mäktiga rätt.

Visa mer
ca 30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kalvinnanlår [4 skivor]
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • matolja
  • 4 klyfta citron, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Banka ut köttet till ca 2 mm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar.
  2. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Lägg vetemjölet och ströbrödet på varsin flat tallrik. Vänd schnitzlarna först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i ströbrödet.
  3. Hetta upp så mycket olja i en stekpanna att det går ett par cm upp på kanten. Stek schnitzlarna gyllenbruna. Det tar ca 1 minut på varje sida. Då får de den rätta blåsigheten.
  4. Servera dem alldeles nystekta med en klyfta citron och gärna råstekt potatis och lite vitkålssallad

laddar fler recept...

Laddar fler recept...