Friterad tunnbröd

Christin Kashou
Ayla Canpunar

Friterad tunnbröd

Av: Christin Kashou, Ayla Canpunar

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

30 m

Friterad tunnbröd toppat med kronärtskockspesto, smulad fetaost och silverlök är en härlig liten rätt att servera som tilltugg eller som del av en buffé.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 tunnbröd
  • 0,5 l frityrolja
  • 50 g pinjenötter
  • 400 g kronärtskockshjärta, avrunna
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka basilika
  • 100 g parmesanost, riven
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron
  • 1 silverlök
  • 1 dl sötmandel, skållade
  • 60 g rädisa
  • 150 g fetaost
  • ca 100 g krasse
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär tunnbröden i 16 trekanter. Hetta upp oljan till 160 grader.
  2. Fritera brödbitarna tills de blir gyllenbruna och frasiga. Låt de rinna av på hushållspapper.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de blir gyllenbruna.
  4. Mixa kronärtskocka, vitlök, basilika (både blad och stjälkar), riven parmesan, olivolja, pinjenötter och zest från citronen i en matberedare tills den blir krämig. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär silverlök i tunna skivor.
  6. Grovhacka mandlar och rosta de i en torr panna tills de blir gyllenbruna.
  7. Skiva rädisor tunt.
  8. Toppa varje friterad tunnbröd med kronärtskockspeston, smulad fetaost, silverlök, rädisor, rostade mandlar och krasse.