Lägg quornfiléerna i en form, häll över grädden och ställ dem att marinera i kylen i 20 minuter. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i en filé åt gången och skaka påsen så att bitarna täcks med mjölblandningen. Doppa varje bit i grädden från formen och därefter i mjölet igen. Den dubbla paneringen ger quornfilén dess frasiga skal.
Majsplättar: Lös upp jästen i lite mjölk. Vispa ihop med resten av mjölken, mjölsorterna, salt och socker och låt jäsa ca 30 minuter. Blanda ner de uppvispade äggen, de väl avrunna majskornen och margarinet. Stek lagom stora plättar i plättjärn.
Häll så mycket olja i två stekpannor eller kastruller att det blir 4 cm djupt. Hetta upp dem försiktigt. Lägg i filéerna när oljan är het, sänk värmen och låt bitarna långsamt bli bruna, vänd dem en gång. Fortsätt friteringen tills ytan är knaprig och hård. Låt quornfiléerna rinna av på hushållspapper. Servera med majsplättarna.