Friterad kyckling med stekt ris och yoghurt
Friterad kyckling med stekt ris och yoghurt
13 ingredienser
50 min
Kryddiga, saftiga och riktigt frasiga kycklingbitar som dubbelpaneras och får god smak av spiskummin, paprika och lök i paneringen. Tillsammans med ett krispigt ris med selleri och purjo samt en sval yoghurt till blir det en lyxig vardagsmiddag.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 500 g kycklinglårfilé, grovt skuren
- 1 dl majsstärkelse
- 2 ägg
- 3 dl pankoströbröd
- 3 msk paprikapulver
- 3 msk lökpulver
- 2 msk malen spiskummin
- 1 stjälkselleri, finhackad
- 1 purjolök, finhackad
- 4 port basmatiris
- 4 dl yoghurt
- ev 1 ask vattenkrasse
- 3 l rapsolja, till fritering
Gör så här
- Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda paprikapulver, lökpulver och spiskummin. Ta hälften av blandningen och vänd runt med panko, resten används senare till riset.
- Lägg majsstärkelse, uppvispat ägg och pankoblandningen i tre separata djupa tallrikar.
- Skär kycklingen i grova bitar. Vänd dem först i majsstärkelse, sedan i äggvispet och sist i panko.
- Värm oljan i en stor kastrull eller gryta till ca 170-180 grader. Lägg i kycklingbitarna, några åt gången, och fritera dem ca 5 minuter. Du kan också steka dem i rikligt med olja i en större stekpanna.
- Ta upp och låt rinna av.
- Ansa, och strimla stjälkselleri och purjolök. Stek dem mjuka i olja i en stekpanna. Tillsätt de resterande kryddorna och fräs lite till. Vänd ner riset, höj värmen och stek krispigt.
- Bottna en tallrik med ris, toppa med friterade kycklingbitar och skeda yoghurt över. Garnera gärna med vattenkrasse.